Aangepaste corona-maatregelen per 25 september

Naar aanleiding van de aangekondigde versoepeling van de coronaregels zijn de maatregelen binnen het Erasmus MC aangepast per 25 september 2021.

Bezoekregeling uitgebreid

De bezoekregeling voor de eenpersoonskamers binnen de kliniek Erasmus MC zal worden uitgebreid. Er zijn dan 2 bezoekers per patiënt per dag toegestaan, die vanaf 25 september ook tegelijk aanwezig mogen zijn. Voor het Sophia kinderziekenhuis en de Intensive Care zijn al afwijkende afspraken gemaakt op bovenstaande bezoekregeling, deze blijven van toepassing.

Poliklinische zorg

Voor patiënten van de polikliniek en dagbehandeling blijft het beleid om maximaal 1 begeleider per patiënt mee te nemen. Daarnaast wordt het voor kwetsbare patiënten mogelijk om (indien gewenst) een II-R mondneusmasker op te halen bij de stewards bij de ingangen van het Erasmus MC.

1,5 meter maatregel

Binnen het Erasmus MC zal er worden vastgehouden aan de 1,5 meter maatregel. Dit zorgt voor een veilige afstand en zal worden aangehouden op de werkplekken, binnen de horeca en in de liften van het Erasmus MC. De maatregel geldt voor patiënten en medewerkers. Ook zullen de patiënten voorafgaand aan opname of poliklinisch bezoek gecontroleerd blijven worden op aanwezigheid van COVID-verschijnselen.

Mondneusmaskers

Het beleid voor het dragen van een mondneusmasker is niet veranderd. Medewerkers blijven een II-R mondneusmasker dragen zodra zij een patiëntenkamer of polikamer betreden, bij contact binnen 1,5 meter met een patiënt en bij het ophalen van een patiënt uit de wachtkamer.

Liveblog Corona

De laatste updates vindt u altijd in ons Liveblog Corona

Share This