Alarmbandje

Wat is het alarmbandje?

AlarmknopBij uw opname krijgt u van de verpleegkundige een patiëntbandje met daarop uw persoonlijke gegevens. Zo weten we altijd wie u bent. Naast het patiëntbandje krijgt u een blanco polsbandje met een alarmknop. Met deze knop kunt u uw verpleegkundige alarmeren als u niet op uw kamer bent. Bijvoorbeeld als u naar de badkamer gaat of in de lounge op de etage bent. De alarmknop is waterdicht, u kunt hier dus gewoon mee douchen.

Mobiel nummer

De verpleegkundige noteert uw mobiele nummer als u dat heeft. Zo kan hij of zij u bellen als u op de alarmknop heeft gedrukt en niet op de kamer bent. Neemt u uw mobiel niet op? Dan komt er altijd een verpleegkundige naar u toe. De verpleging kan zien waar uw oproep vandaan komt.

Oproep plaatsen

U alarmeert de verpleegkundige door 1 keer kort op de alarmknop te drukken. De verpleegkundige krijgt de oproep direct binnen.

Onderzoek of behandeling

Bij sommige onderzoeken of behandelingen moet uw alarmbandje af. Neem dan de knop weer mee naar de afdeling. U kunt daar een nieuw bandje vragen.

Inleveren

Wanneer u uit het ziekenhuis wordt ontslagen levert u het alarmbandje weer in. Deze is kostbaar en wordt door ons opnieuw gebruikt.

Share This