Inspiratie en bezinning – Dag van de levensvragen

25 juni is het de dag van de levensvragen. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het gesprek over levensvragen en voor geestelijke verzorging.

Maar wat zijn dat eigenlijk, levensvragen?

Levensvragen zijn alledaagse vragen: “Wat maakt voor mij de dag de moeite waard?” En het zijn ook grote vragen naar de zin en de bedoeling van het leven: “Waarom overkomt mij dit?” Vragen waarvoor je tijd nodig hebt om er over na te denken, die reflectie vergen. Soms liggen levensvragen verborgen onder gevoelens van boosheid, angst en verdriet. Soms dringen ze zich op in de confrontatie met morele dilemma’s.

Levensvragen komen meestal op als je leven ingrijpend verandert door een bijzondere of belastende gebeurtenis. Je kunt denken aan geboorte of dood, ziekte of juist herstel, relatievorming of scheiding, verlies of trauma.

Levensvragen stellen en zoeken naar een antwoord, helpen je om je leven te waarderen en betekenis te geven. Om  medewerkers en patiënten daarbij te inspireren is er op erasmusmc-inspiratie.nl een speciale pagina ingericht met beelden, teksten en muziek.

Klik hier voor meer informatie. 

Share This