What Matters To You dag

Op donderdag 15 juni vieren we in het Erasmus MC de ‘What Matters To You Dag’! Op deze dag staan we extra stil bij wat voor onze patiënten écht belangrijk is. 

Kwaliteit van zorg heeft niet alleen te maken met de beste medische zorg, maar ook met hoe wij rekening houden met de persoonlijke wensen en behoeften van onze patiënten. Door in gesprek te gaan over wat voor onze patiënten écht belangrijk is, geven we hier extra aandacht aan. Daarnaast organiseren we deze dag verschillende activiteiten voor patiënten. Voor kinderen en volwassenen, live en digitaal. Er is voor elk wat wils. Bekijk hieronder het programma.  

 

Programma  

 

Voor jou en je ouders in het Erasmus MC Sophia

 

Wat is belangrijk voor jou? Waar word jij blij van? En hoe kunnen we jou nog beter helpen? We nodigen je graag uit om dit te vertellen tijdens een gesprek met je behandelteam. Of vul het in op het patiëntenvoorkeurenbord in je kamer of in de programma- en activiteitengids. Voor jou en je ouders zijn er ook leuke activiteiten: 

10.00 – 12.00 uur | Koffie & een goed gesprek
In de hal van het Erasmus MC Sophia hebben we een gezellige koffiehoek gemaakt waar ouders met elkaar in gesprek kunnen gaan en ervaringen kunnen delen. In de koffiehoek maakt een echte barista kopjes koffie en thee met iets lekkers erbij. 

10.00 – 16.00 uur | Op de foto
Maak een grappige foto in de fotobooth in de hal van het Erasmus MC Sophia, met verkleedkleren en andere leuke accessoires. Onze fotograaf komt daarnaast ook graag langs bij iedereen die niet naar de centrale hal kan komen. Willen jullie op de foto? Laat dit dan weten aan het behandelteam. 

10.00 – 16.00 uur | Berendokter
Voelt jouw knuffel zich niet zo lekker? Breng hem dan naar de Berendokter in de hal van het Erasmus MC Sophia. 

14.00 – 16.00 uur | Sophietjes Smoothiebar
Geniet van een lekker en gezond sapje. De Smoothiebar rijdt vandaag over de afdelingen en staat in de hal van het Erasmus MC Sophia. 

14.30 – 16.00 uur | Frietjes
Trek in een versgebakken frietje? Kom een puntzak halen in de Sophiatuin. 

 

Voor volwassenen in de kliniek

Wat is belangrijk voor u? En waar wordt u blij van? Het Erasmus MC nodigt u graag uit om dit te vertellen tijdens een gesprek met uw behandelteam. Of vul het in op het patiëntenvoorkeurenbord in uw kamer of in de programma- en activiteitengids. U kunt ook deelnemen aan ontspannende en culturele activiteiten: 

09.00 – 11.30 uur | Muzikaal cadeautje
Een ontspannend lied voorgedragen door muziektherapeut Anneke Naaijkens.
Dit is niet op alle afdelingen mogelijk. Vraag ernaar bij uw behandelteam. 

09.00 – 17.00 uur | Beeldende therapie
Ontdek uw persoonlijke waarden en ga erover in gesprek onder begeleiding van beeldend therapeute Wike de Klerk.
Dit is niet op alle afdelingen mogelijk. Vraag ernaar bij uw behandelteam. 

10.00 – 13.00 uur | BedtimeStories
Acteur Willem Schouten leest verhalen voor, maakt muziek en zingt liedjes.
Dit is niet op alle afdelingen mogelijk. Vraag ernaar bij uw behandelteam. 

14.30 – 17.00 | Koffie van de barista
Een goed gesprek tijdens een koffiemomentje? Kom tussen 14.30 – 17.00 uur naar de lounge van NF 10 

 

Voor iedereen
 

12.15 – 14.15 | Koffie van de barista
Een goed gesprek tijdens een koffiemomentje? Kom tussen 12.15 en 14.15 uur naar de Tuin van Verbondenheid aan de Arcade. 

 

Digitale activiteiten
 
 • Virtuele tour door Museum Boijmans Van Beuningen en het Depot
  Ontdek verschillende kunstvormen. Van schilderijen en sculpturen tot design en toegepaste kunst. Van internationaal gerenommeerde kunstenaars, waaronder Rembrandt, Van Gogh, Monet en Dalí. De virtuele tour gaat verder dan alleen het museum zelf. U wordt ook meegenomen naar het depot, waar een schat aan kunstwerken wordt bewaard. Met de 360-graden tour kunt u deze ruimte verkennen en een kijkje nemen achter de schermen. 
 • Online Yoga aan bed
  Yogadocent Liz laat verschillende oefeningen zien om te helpen ontspannen. Ze bestaan uit ademhalingsoefeningen, meditatie en licht inspannende bewegingen.  
 • Pianiste en zangeres Iris Hond gaf op 3 mei een concert in de binnentuin. 
 • Als ambassadeur van de Stichting Muziekids hoopt Roel Van Velzen met zijn muziek een beetje afleiding en energie te geven aan patiënten. Bekijk zijn eerdere optreden in het Erasmus MC.
 • Beluisteren Strijkkwintet Rotterdams Philharmonisch Orkest
  Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Erasmus MC werken samen om muziek in te zetten in de zorg en stimuleren onderzoek naar de effecten van muziek op de gezondheid. 

 

Share This